ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΜΑΣ. ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ;

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΜΑΣ. ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ;

By Εύη Φ. Κελεπούρη on February 24, 2023 in PetLife, webVet

Το να αφήσουμε πίσω το αγαπημένο μας κατοικίδιο για τρεις ημέρες μπορεί να μοιάζει δύσκολο, αλλά αν ακολουθήσουμε κάποια βήματα θα εξασφαλίσουμε ότι ο σκύλος μας θα είναι ήρεμος και ασφαλής.

1. Επιλέξτε έναν Έμπιστο Φροντιστή ή Εγκατάσταση

Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε κάποιον που εμπιστεύεστε! Αυτός μπορεί να είναι ένας φίλος, μέλος της οικογένειας ή ένας επαγγελματίας του χώρου. Εάν δεν έχετε τέτοιο άτομο εμπιστοσύνης, μπορείτε να σκεφτείτε μια οργανωμένη εγκατάσταση, ένα ξενοδοχείο. Φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας και να διαβάσετε κριτικές πριν επιλέξετε, για να είστε σίγουροι ότι ο σκύλος σας θα λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

2. Δώστε αναλυτικές οδηγίες

Αφού επιλέξετε έναν φροντιστή ή μια εγκατάσταση, δώστε λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τη ρουτίνα, τις προτιμήσεις και τις ιατρικές ανάγκες του σκύλου σας. Αυτό περιλαμβάνει οδηγίες σίτισης, άσκησης και οποιαδήποτε φάρμακα μπορεί να χρειαστούν. Να δώσετε επίσης τα στοιχεία επικοινωνίας του κτηνιάτρου και τα δικά σας.

3. Συσκευασία βασικών αντικειμένων

Πριν φύγετε, φροντίστε να συσκευάσετε τα απαραίτητα για τον σκύλο σας, τροφές, λιχουδιές, παιχνίδια και τυχόν φάρμακα που μπορεί να χρειαστεί. Καλό θα είναι να μοιράσετε τις ποσότητες ανάλογα με τις ημερήσιες ανάγκες του.

4. Προετοιμάστε το σπίτι σας

Εάν αφήνετε τον σκύλο σας στο σπίτι, προετοιμάστε το κατάλληλα! Ασφαλίστε τυχόν επικίνδυνα αντικείμενα όπως προμήθειες καθαρισμού ή φάρμακα, και διασφαλίστε ότι ο σκύλος σας έχει πρόσβαση σε τροφή, άφθονο νερό και ένα άνετο μέρος για ύπνο. Θα μπορούσατε επίσης να ρυθμίσετε μια βιντεοκάμερα για να έχετε άμεση εικόνα από τον σκύλο σας και να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά ενώ λείπετε.

5. Σκεφτείτε την ασφάλεια του σκύλου σας!

Είτε αφήνετε τον σκύλο σας σε έναν φροντιστή είτε σε μια οργανωμένη επιχείρηση, είναι σημαντικό να έχουν επίγνωση πιθανών κινδύνων, όπως σκάλες, μπαλκόνια ή ανοιχτά παράθυρα. Φυσικά θα πρέπει να έχουν τα τηλέφωνα επικοινωνίας τόσο του κτηνιάτρου που το παρακολουθεί, όσο και τα δικά σας ώστε να επικοινωνήσουν άμεσα σε οποιοδήποτε πρόβλημα, μικρό ή μεγαλύτερο.

6. Μείνετε συνδεδεμένοι…

Ακόμα κι αν είστε μακριά από το σκυλί σας, μπορείτε να μείνετε συνδεδεμένοι και να ελέγξετε την κατάσταση του. Θα μπορούσατε π.χ να έχετε τακτικές βιντεοκλήσεις με τον φροντιστή του, ή το κέντρο που φιλοξενεί το σκύλο σας για να βεβαιωθείτε ότι τα πάει καλά. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε ενημερώσεις για την συμπεριφορά του και φωτογραφίες με τις δραστηριότητες του!

Συμπερασματικά, το να αφήσετε το σκυλί σας για το τριήμερο αρχικά μπορεί να φαντάζει κάπως δύσκολο, αλλά με σωστό προγραμματισμό και φροντίδα, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ο τετράποδος φίλος σας είναι ασφαλής και περνάει καλά αν και μακριά σας!